Tällä viikolla 15.–21.3.2021 vietämme valtakunnallista rasisminvastaista viikkoa.
Rasisminvastaisuus on erittäin tärkeää. Rasismiin, kuten kaikkeen syrjintään, tulee puuttua aina. AINA. Asian vastustaminen ei kuitenkaan riitä, vaan haluamme aktiivisesti rakentaa jotain parempaa. Haluamme puolustaa tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta. Haluamme kannustaa kohtaamista ja vuorovaikutusta. Haluamme tukea ystävyyttä. Meidän yhteinen kampanjamme rasisminvastaisen viikon kunniaksi on #ystäväjotaetvielätunne. Haastamme sinut etsimään mahdollisuuksia uusille ystäville, erityisesti uusista ja yllättävistä yhteyksistä.

Tee työtä itsesi kanssa. Pysähdy ja tunnista ennakkoluulot.
Puhutko kovalla äänellä, kun kohtaat ihmisen, joka vaikuttaa ulkomaalaiselta? Halaatko laukkuasi tiukemmin, jos tuntematon ihminen istuu vierellesi bussissa? Miltä mielestäsi näyttää älykäs ihminen? Entä pelottava? Luotettava? Epäilyttävä? Ystävällinen? Tunnistatko näitä ihmisiä helposti kadulla? Jos oletat tietäväsi ihmisestä ulkonäön perusteella, toimit ennakkoluulojen mukaan. Ennakkoluulot rajoittavat toimintaamme ja estävät avointa kohtaamista. Meidän jokaisen tulee aktiivisesti tunnistaa oletuksiamme ja jatkuvasti tehdä tietoinen päätös jättää ennakkoluulomme syrjään. On luonnollista ennakoida ja tulkita tilannetta, mutta on vaarallista antaa oletusten määrätä, miten toimimme. Ota selvää kohtaamastasi ihmisestä. Anna jokaiselle mahdollisuus näyttää kuka hän oikeasti on. Haastamme sinut kirjoittamaan ennakkoluulosi paperille ja heittämään ne roskiin.

Tiistain teema: Laajenna tietoisuutta!
Laajenna tietoisuutta omassa työyhteisössä, harrastuksissa ja perhepiirissä. Tee työtä sen eteen, että omissa vaikutuspiireissäsi muutkin oppivat moninaisuudesta. Jos olet opettaja, työnantaja tai muu valta-asemassa oleva, käytä mahdollisuus moninaisuuden tukemiseen. Haastamme sinut keskustelemaan ystäväsi kanssa rasisminvastaisesta viikosta.

Lukuvinkki: Yhdenvertaisuusopas työelämään https://tyosuojelu.julkaisuverkossa.fi/yhdenvertaisuusopas/#/article/1/page/1

Antirasismi on yhteinen asia joka päivä. Tärkeää on, ettei rasisminvastainen työ jää vähemmistöjen harteille, eikä vain yhdeksi viikoksi vuodessa. Haastamme sinut puuttumaan rasistiseen tilanteeseen, kun sellaisen näet.
Antiracism is a matter for all of us every day. It is important that the work against racism is not the primary responsibility of minority groups nor something noticed one week out of the year. We all need to support antiracism throughout the year. We challenge you to stand for equality, addressing any racist situations when you see them.

Torstain teema: Sankareita on monenlaisia
Haastamme sinut etsimään arkeesi moninaisuutta. Normalisoi moninaisuutta elokuvien, kirjallisuuden, musiikin, ystävien kautta.
Erityisesti lasten kasvatuksessa voi huomioida erilaisten ihmisten näkyvyyttä tarinoiden, kirjojen, leikkien kautta. Sankareita on monenlaisia. Näin lapset ja muut ympärillä osaavat kuvitella moninaisempia mahdollisuuksia.
We challenge you to find opportunities to increase diversity in your daily life. Let’s normalize diversity through movies, literature, music and friends.
It is especially important in child development to increase representation of different types of experiences in stories, books, and play. There are many kinds of superheroes out there! By growing up daily among a diversity of experiences, children and others around them are better able imagine more diverse possibilities.

Perjantain teema:
Tiedosta mikroaggressiot
Mikroaggressiot ovat toiseuttavia kommentteja, jotka voivat olla hyvälläkin tahdolla sanottuja. Ne erottavat me ja he.:
”Onpa sulla kauniit hiukset.”
”Mistä sä oot oikeasti kotoisin?”
”Ei me suomalaiset voida noita värejä käyttää.”
”Sulle ne sopii tosi hyvin kun sulla on niin kauniinvärinen iho.”
”Kylläpä sä puhut hyvin suomea.”
Ota selvää ihmisestä ja kontekstista, kohtaa ihminen ihmisenä. Vältä leimoja ja oletuksia. Haasta itsesi tunnistamaan sanojesi merkitykset kuulijalle.
Learn to identify microaggressions. Microaggressions are comments that either intentionally or unintentionally push someone outside of the inner circle of who “us” is assumed to include. They create a divide between us and them. Even if you mean well, it can still hurt the listener who has probably repeatedly heard similar othering comments.
“Wow you have such pretty hair.”
“But where are you really from?”
“You are so lucky. Us Finns certainly can’t use such bright colors.”
“That suits you well because you have such pretty dark skin.”
“Wow, you speak so well.”
Get to know individuals and their experiences. Interact with people as people, not based on stereotypes or assumptions. Challenge yourself to recognize what your words mean to the listener.