MONIMESSI

Monimessi tekee monikulttuurista toimintaa, johon kaikki ja kaikenikäiset ovat tervetulleita. Tarkoitus on yhdessäolo perhe- ja lapsilähtöisesti. Jokaiseen Monimessi- kertaan kuuluu aina aamupala, josta maksetaan pieni summa, laulut, leikit ja askartelu tai joku muu vastaava toiminta sekä vanhemmille tarjottu vertaistuki. Mahdollisuus on myös arkisuomen käyttöön ja sen opetteluun. Monimessissä on itse kehitetty alusta alkaen sopivia lauluja koko perheelle, jotta perheen pienemmätkin voivat osallistua. Ajan kanssa ne ovat muotoutuneet erilaisemmiksi. Sävelmät on otettu tunnetuista lastenlauluista, mutta sanat on keksitty perhekahvilassa. Monimessissä teemat vaihtuvat viikoittain, ja ne voivat käsitellä esimerkiksi vanhemmuutta ja lastenkasvatusta. Teema voi liittyä myös lähellä olevaan pyhä- tai juhlapäivään, esimerkiksi äitienpäivään, jouluun, pääsiäiseen ym. Alussa Monimessiä pidettiin maanantaisin aamupäivällä ja nykyään perjantaiaamupäivisin.

ETNO KAFE

Etno Kafessa tarjotaan etnistä (eri kulttuurien) lounasta ja jälkiruokaa kerran kuussa keskiviikkoisin 5-8 euron maksulla riippuen ruoasta. Lapset saavat annoksen puoleen hintaan. Etno Kafe järjestetään kolme kertaa syksyllä ja keväällä. Ruokia on ollut monista eri kulttuureista, esimerkiksi sudanilainen, iranilainen, venäläinen, filippiiniläinen ja thaimaalainen lounas. Joka kerta on ruokaa eri kulttuurista, ja sitä valmistavat ihmiset, joiden ruokakulttuurista ruoka on peräisin, esimerkiksi thaimaalainen henkilö tekee thaimaalaista ruokaa.

KULTTUURI- ILTOJA

Illat syntyvät kävijöiden toiveesta, ja perustuvat yleensä johonkin tietyn kulttuurin aihealueeseen, esimerkiksi ruokakulttuuriin, käsitöihin, musiikkiin ym. Illassa on myös tarjolla kahvia, teetä ja itse valmistettuja jälkiruokia. Usein illat pyritään tekemään ilman kuluja työntekijöiden avustamina. Usein illan idea lähteekin kävijältä, jonka kanssa aletaan yhdessä suunnitella illan runkoa ja teemaa.

KÄSITYÖ

Kädentaitoryhmässä tehdään monipuolisesti erilaisia käsitöitä. Joka kerralle on suunniteltu oma teemansa, esimerkiksi korien punontaa, neulontaa, tilkkutöitä, unisieppareita ym. Ryhmään voi tuoda myös oman keskeneräisen työnsä ja jatkaa sitä. Kertoja voi ohjata myös itse vastuuhenkilön avustuksella ja käyttää omia taitojaan. Kerrat suunnitellaan ja ideoita kerätään kaksi kertaa vuodessa lukukausien alussa, ja kauden runko pyritään muodostamaan kävijöiden ideoiden ja toiveiden pohjalta. Omiakin käsitöitä voi tehdä teemasta huolimatta.

LASTEN KERHOT